Ammunitiehaven 351, 2511XL, The Hague. The Netherlands
+31610429148

Let’s create magic today Queens! Today on the menu: Vegan Cinnamon Rolls

I remember buying cinnamon rolls after school at this place called “Panaderia Isa”. They were freshly baked, so delicious and fluffy. My face is actually glowing right now. If you are from Curaçao you just KNOW what I mean right?

Cinnamon rolls are called “Pandushi di Kokolishi” in my native language Papiamentu. Pandushi means “Sweet bread and Kokolishi means “Snail Shell” (because of the bread’s shape) They are not exactly like the American cinnamon rolls but they are even better.

Anyways,  I’ve been craving for some cinnamon rolls for a while, but I wanted to try an easy, healthier, yeast-free, vegan version. (I’m not a recipe developer yet, but soon I will be). After much online research I found a great recipe by Crazy Vegan Kitchen and it was exactly what I was searching for. I wanted a vegan frosting too and I found this easy one by Vegan Baking. With just a few small changes I created the perfect rolls for me!

I make them almost every weekend and my (very skeptical) husband really loves them too. I really love this recipe and I hope you enjoy it. If you do make these cinnamon rolls, don’t forget to tag me on Instagram or Facebook and use the hashtag #FitQueensFoodies. I’d love seeing your take on my recipes.

Het is tijd voor een nieuw recept Queens! Vandaag op ons menu: Veganistisch Kaneelbroodjes

Ik herinner me nog toen ik na school meteen naar “Panaderia Isa” ging om kaneelbroodjes te kopen. Ik word ZO blij van als ik hieraan denk. Als je uit Curaçao komt, WEET je wat ik bedoel toch?

Kaneelbroodjes worden, in het Papiamentu, “Pandushi di Kokolishi” genoemd. Pandushi betekent “Zoet brood” en Kokolishi betekent “Slakkenhuis”(vanwege de vorm ervan). Ze zijn niet precies zoals de Amerikaanse kaneelbroodjes, maar ze zijn nog beter.

Ik heb al een tijdje trek in kaneelbroodjes, maar ik wilde een makkelijke, gezondere, gist-vrije, veganistische versie proberen. (Niet al mijn recepten zijn origineel van mij, ik heb nog een hoop te leren. Maar dat komt wel). Na veel online zoeken vond ik een geweldig recept van Crazy Vegan Kitchen en het was precies wat ik zocht. Ik wilde ook een veganistisch glazuur en ik vond deze van Vegan Baking. Met slechts een paar kleine veranderingen heb ik de perfecte kaneelbroodjes gemaakt!

Ik maak ze bijna elk weekend en mijn (sceptische) man vindt ze ook geweldig. Ik hoop echt dat je ervan geniet. Laat het mij vooral weten via Instagram of Facebook  met de hashtag #FitQueensFoodies  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Prep time|Cook time|Total time|Servings                   

15-20 min     18  min         33-38   min       8-10

 

Ingredients

For the dough:

  • 1 cup (unsweetened) almond milk, room temperature
  • 2 teaspoons apple cider vinegar
  • 2 teaspoons vanilla extract
  • 6 tablespoons coconut oil (melted)
  • 2 3/4 cups spelt flour
  • 3 tablespoons sugar
  • 1/2 teaspoon baking soda
  • 1 1/2 teaspoons baking powder
  • 1/2 teaspoon salt

For the filling:

  • 1/3 cup brown sugar
  • 2 tablespoons ground cinnamon
  • 1/3 cup vegan butter (I bought mine here)
  • 1/4-1/2 cup black raisins

For the icing:

  • 2 cups powdered sugar
  • ¼ cup coconut oil (melted)
  • 2 tablespoons (unsweetened) almond milk
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • 1 pinch salt

 

Instructions:

  • Preheat oven to 200 °C (392 °F) and line a baking tray with (non-stick) parchment paper
  • First of all, combine almond milk and apple cider vinegar. Whisk and leave to sit for 5 minutes. (It will look “like milk gone bad” but that’s exactly what we need)
  • After 5 minutes, add in vanilla extract and melted coconut oil.
  • In another bowl, add all dry ingredients.
  • Add wet ingredients (step 2 and 3) to dry ingredients and mix until everything is combined. At this point it will be a soft dough.
  • Flour your counter and place your dough onto it. Knead and keep adding flour until the soft dough doesn’t stick to your hands.
  • Roll into a rectangle (Around 1 cm in height). The dough shouldn’t stick to the roller pin. If so, add more flour.
  • Spread softened vegan butter all over the surface of the dough. Then sprinkle with cinnamon and sugar mixture. Make sure you’ve gotten every little bit of your your dough covered with the cinnamon and sugar filling. You’ll want every little bite to have some of this deliciousness.
  • Spread raisins evenly on surface of the dough
  • Gently begin rolling the long edge of your dough. Jelly roll style. And we’re rollin’, rollin’, rollin’ (I know your singing now xD )
  • Seal both edges and cut into 8-10 pieces to form 8-10 cinnamon rolls. Use a sharp knife or dental floss. Some of the filling will fall out but it’s ok
  • Place rolls on baking tray. Bake for 18 minutes or until golden.
  • While the cinnamon rolls are baking, make the icing  by placing all ingredients in a blender/food processor, process until smooth
  • Frost the rolls while still warm. Let it cool down and enjoy!

 

Notes:

  • Stays good for up to 4 days.
  • Baking time is dependent on the size of your rolls. It will take around 18 min
  • Reheat leftovers in a preheated oven (175° C; 347 ° F) for 2-3 minutes before enjoying. (or 15 seconds in the microwave)

Voorbereiding|Kooktijd| Totale tijd|  Porties              

15-20 min                18   min      33-38 min.      8-10

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 1 kop (ongezoete) amandelmelk, kamertemperatuur
  • 2 theelepels appel azijn
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 6 eetlepels kokosolie (gesmolten)
  • 2 3/4 kopjes speltbloem
  • 3 eetlepels bruin suiker
  • 1/2 theelepel baksoda
  • 1 1/2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout

Voor de vulling:

  • 1/3 kopje bruine suiker
  • 2 eetlepels gemalen kaneel
  • 1/3 kopje veganistische boter (ik heb de mijne hier gekocht)
  • 1 / 4-1 / 2 kopje zwarte rozijnen

Voor de glazuur:

  • 2 kopjes poedersuiker
  • ¼ kopje kokosolie (gesmolten)
  • 2 eetlepels (ongezoete) amandelmelk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 snuifje zout

 

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 200 ° C (392 ° F) en bekleed een bakplaat met (antiaanbaklaag) bakpapier
  • Voeg appel azijn toe aan amandelmelk en laat het  5 minuten staan. (Het ziet er geklonterd uit, maar dat is precies wat je nodig hebt)
  • Voeg  vanille-extract en gesmolten kokosolie toe (na 5 minuten)
  • Meng alle droge ingrediënten in een kom
  • Voeg natte ingrediënten (stap 2 en 3) toe aan droge ingrediënten en mengen (niet te veel mengen)
  • Strooi een beetje bloem op het werkblad en kneed het deeg. Blijf bloem toevoegen totdat het deeg niet aan je handen blijft plakken
  • Rol het deeg uit totdat je een rechthoekige lap hebt van ongeveer 1 cm hoog.  Het deeg mag niet aan de deegroller plakken. Voeg meer bloem toe als dit het geval is.
  • Verdeel boter over het hele deegvlak. Bestrooi dan kaneel en suiker. Zorg ervoor dat je alles goed bedekt. Dit zorgt namelijk dat alle broodjes een goede smaak hebben.
  • Verdeel rozijnen gelijkmatig over het oppervlak van het deeg
  • Rol het deeg vanaf de zijkant (lange kant) op totdat er een ‘worst’ ontstaat. Doe dit niet te strak
  • Dicht beide randen af ​​en snij ze in 8-10 stukken om 8-10 broodjes te maken. Gebruik een scherp mes (of flosdraad). Een deel van de vulling kan eruit vallen, maar dat is prima.
  • Plaats de broodjes op de bakplaat. Bak voor 18 minuten of tot ze goudbruin zijn.
  • Terwijl de kaneelbroodjes in de oven zijn, kan je alvast het glazuur maken. Plaats alle ingrediënten in een blender / keukenmachine en blend tot het glad is
  • Voeg glazuur toe aan broodjes terwijl ze nog warm zijn. Laat het afkoelen en geniet ervan!

Opmerkingen:

  • Blijft tot 4 dagen goed.
  • Baktijd is afhankelijk van de grootte van je broodjes.  Gemiddeld is het ongeveer 18 minuten.
  • Op een andere dag eten? Verwarm ze dan in een voorverwarmde oven (175° C; 347 ° F)  oven voor 2-3 minuten. (of 15 seconden in de magnetron)

Wat zijn kopjes? (Measuring Cups)

Cups zijn maateenheden die ze gebruiken in Engeland en Amerika, zoals wij gebruik maken van grammen, liters en alle afgeleiden daarvan. Wij wegen onze ingrediënten af op een weegschaal en meten vocht met behulp van een maatbeker. Bij cups heb je geen weegschaal of maatbeker nodig. Het zijn tools waarmee je de ingrediënten ‘afmeet’. Ze lijken op kleine steelpannetjes in de maten 1 cup, 1/2 cup, 1/3 cup en 1/4 cup. Hiermee kan je dus veel sneller de gewenste hoeveelheden afmeten en hou je dus meer tijd over voor het bakken zelf.
 –
Deze zijn te koop in winkels zoals blokker, xenos, DOK  of online.

DID YOU KNOW / WIST JE DAT

There are two main types of cinnamon:

  • Ceylon cinnamon: Also known as “true” cinnamon.
  • Cassia cinnamon: This is the more common variety today, what people generally refer to as “cinnamon.”

The Cassia variety contains significant amounts of a compound called coumarin, which is believed to be harmful in very large doses. Ceylon (“true” cinnamon) is much better in this regard, and studies show that it is much lower in coumarin than the Cassia variety


Er zijn twee soorten kaneel:

  • Ceylon kaneel: ook bekend als “echte” kaneel.
  • Cassia-kaneel: dit is tegenwoordig de meest voorkomende soort, wat mensen over het algemeen “kaneel” noemen.

De  Cassia soort bevat een stof die coumarine wordt genoemd, waarvan wordt aangenomen dat het schadelijk is in zeer grote doses. Ceylon (“echte” kaneel) is in dit opzicht veel beter, en studies tonen aan dat het veel lager is in coumarine in vergelijking tot de Cassia soort

Related Posts

Comments (2)

Hi Shirley,

Will they remain soft? Even the day after these were baked?

Hello Elly! That’s a great question. In my case the remained soft, but not as on the first day. To make them softer, I just put them in the oven for 2 minutes (or 15 seconds in the microwave). See notes 😉

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: