Ammunitiehaven 351, 2511XL, The Hague. The Netherlands
+31610429148

Let’s create magic today Queens! On today’s the menu we have some soft chocolate cookies. I know, I know. Chocolate cookies, crunchy or soft, is not the most creative recipe. Everywhere you look, there is a chocolate cookie in stock. But there is something different about this cookie, though.

This cookie is made with, wait for it… black beans. That’s right, black beans. And here’s the good part – it actually tastes good too. This cookie is chocolatey and dense — a bit more cake-like than the traditional cookie texture, but it definitely works for me. I mean, what’s better than having a cake and a cookie at the same time. And did I mention how easy they are to make? Just put everything in a blender and there you go.

Besides being a low-calorie treat, black beans are very high in fiber, folate, protein, and antioxidants, along with numerous other vitamins and minerals. Black beans also might improve heart health, relieve digestive issues, boost nervous system and improve pre-natal health.

Even though black beans are very healthy, they have an unpleasant side effect. How can I say this gently? Well, let me try to explain. Black beans contain a complex sugar called oligosaccharides, and the human body does not produce any enzyme that would naturally break that sugar down. So, because this sugar is not broken down by our own body, it stays in your digestive tract. It then starts to ferment and it then produces methane. Methane is then released from the body in unpleasant ways. In my case a lot (I repeat: A LOT) of methane is produced and released. So I need to be careful when having too much beans.

A tip for everyone going through the same thing: Soaking the beans in water and making sure that they are cooked can reduce the sugars (oligosaccharides) in the beans.

Besides that small side effect, these cookies taste like heaven. I was suppose to save a few for the day after but that was easier said than done. Hey I tried!

Anyways Queens. Try this recipe and let me know if you liked them.

Het is tijd voor een nieuw recept Queens! Vandaag op ons menu: zachte chocoladekoekjes. Ik weet het. Chocolade koekjes, knapperig of zacht, is niet het meest creatieve recept. Overal waar je kijkt is er een pak met chocoladekoekjes op voorraad. Maar dit koekje is net anders.

Dit koekje is gemaakt met zwarte bonen. Dat klopt, zwarte bonen. En hier komt het beste deel – ze smaken heerlijk. Dit koekje ziet eruit alsof het de textuur van taart heeft, omdat het zo zacht is. Ik bedoel, hoe goed is het om een taart en een koekje in een te eten? En beter nog, ze zijn heel eenvoudig  te maken.  Alles gewoon in de blender doen en klaar is Kees.

Deze koekjes zijn calorie-arm, bevatten veel vezels, foliumzuur, eiwitten en antioxidanten, samen met tal van andere vitamines en mineralen. Zwarte bonen zijn ook goed voor het hart, de spijsvertering, het zenuwstelsel en de prenatale gezondheid.

Hoewel zwarte bonen erg gezond zijn, hebben ze een onaangename bijwerking. Hoe kan ik dit op een ‘mooie manier’ uitleggen? Ik ga het proberen. Zwarte bonen bevatten een complexe suiker met de naam oligosacchariden. Het menselijk lichaam produceert geen enzym om deze suiker af te breken. Omdat deze suiker niet wordt afgebroken door ons eigen lichaam, blijft het in je spijsverteringskanaal. Het begint dan te fermenteren en produceert vervolgens methaan. Methaan wordt vervolgens op een onaangename manier uit het lichaam verwijderd. In mijn geval wordt veel (ik herhaal: VEEL) methaan geproduceerd en uit mijn lichaam verwijderd. Dus ik moet voorzichtig zijn als ik te veel bonen eet.

Een tip voor iedereen die door hetzelfde heen gaat: Dompel de bonen in water voor het koken en zorg ervoor dat de bonen goed gekookt worden.  Op deze manier kan je de suikers (oligosacchariden) in de bonen verminderen.

Ondanks de bijwerking, smaken deze koekjes ontzettend lekker. Ik wilde een paar bewaren voor de dag erna, maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Ik heb het in ieder geval geprobeerd.

Ok Queens. Probeer dit recept en ik hoor graag of je het lekker vond

Prep time|Cook time|Total time| Servings                   

5 min            20 min           25 min            10-15 (depending on the size)

Ingredients

  • 1 cup cooked black beans
  • 2 tbsp coconut oil
  • 2 tbsp nut butter (I used peanut butter)
  • 2 tbsp almond milk (or any plant milk)
  • 
1/2 cup coconut palm sugar
  • 4 tbsp cacao powder
  • 2 tbsp spelt flour
  • 1 tsp baking powder
  • 1/2 tsp sea salt
  • Chopped chocolate (For topping)

 Instructions:

  1. Preheat the oven to 175 degrees Celsius
  2. Put all of the ingredients into a food processor in the order listed (except for the chopped chocolate).
  3. Process until smooth (around 3 minutes)
  4. Scoop the dough out onto a parchment paper-lined cookie sheet
  5. Top each cookie with a sprinkle of the chopped dark chocolate.
  6. Bake for 20 minutes.
  7. Allow to cool  for 10 min. (This is VERY important, as it allows the cookies to set and hold together upon being picked up, as they have no binder)

Notes:

  • You can store in the fridge for up to 2 days (Good luck with that, I tried)

Voorbereiding|Kooktijd| Totale tijd|Porties              

5 min                       20 min         25 min          10-15 (Afhangend van de grootte)

Ingrediënten

  • 1 kopje gekookte zwarte bonen
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 el noten boter (ik gebruikte pindakaas)
  • 2 eetlepels amandelmelk (of een andere plantaardige melk die je lekker vind)
  • 1/2 kopje palmsuiker
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • 2 eetlepels speltbloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • Chocolade stukjes

Instructies:

  1. Verwarm de oven op 175 graden Celsius
  2. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine/blender (behalve de stukjes chocolade).
  3. Blenden (ongeveer 3 minuten)
  4. Schep het deeg op een met bakpapier bekleed bakplaat
  5. Strooi elk koekje met wat chocolade stukjes
  6. Bak voor 20 minuten.
  7. Laat 10 minuten afkoelen. (Dit is HEEL belangrijk. Door het afkoelen zullen de koekjes solide worden)

Opmerkingen:

  • Maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren (Veel succes ermee, ik heb het geprobeerd)

Wat zijn kopjes? (Measuring Cups)

Cups zijn maateenheden die ze gebruiken in Engeland en Amerika, zoals wij gebruik maken van grammen, liters en alle afgeleiden daarvan. Wij wegen onze ingrediënten af op een weegschaal en meten vocht met behulp van een maatbeker. Bij cups heb je geen weegschaal of maatbeker nodig. Het zijn tools waarmee je de ingrediënten ‘afmeet’. Ze lijken op kleine steelpannetjes in de maten 1 cup, 1/2 cup, 1/3 cup en 1/4 cup. Hiermee kan je dus veel sneller de gewenste hoeveelheden afmeten en hou je dus meer tijd over voor het bakken zelf.
 –
Deze zijn te koop in winkels zoals blokker, xenos, DOK  of online.

DID YOU KNOW / WIST JE DAT

A one-cup serving of black beans contains 14 grams of protein?

Een portie zwarte bonen (één kopje) bevat 14 gram eiwit?

Related Posts

Leave a comment

%d bloggers like this: