Ammunitiehaven 351, 2511XL, The Hague. The Netherlands
+31610429148

Let’s create magic today Queens! Today on the menu we have a 1 bowl vegan vanilla cake with vanilla frosting.

If you ever wondered what people mean when they say that simplicity is everything, then you should try this cake. With so many fancy and complicated desserts nowadays, you just sometimes want something easy and simple yet mind blowing delicious. This one bowl vanilla cake, as the name says it already, is made using one bowl and only 10 ingredients. A big thank you goes to www.lovingitvegan.com for this amazing recipe.

Two layers of vanilla cake with a glorious¬†vanilla frosting in the middle AND on top. Pair it with fresh peppermint tea, a great TV show (or a book) and you just described the perfect Friday night (or at least for me ūü§™).

If you do make this recipe (I so hope so), don’t forget to tag me on Instagram or Facebook and use the hashtag #FitQueensFoodies. I’d love seeing your take on this recipe.

Het is tijd voor een nieuw recept Queens! Vandaag op ons menu: Vegan Vanille Taart

In het Engels wordt vaak gezegd dat “Simplicity is everything”. (NL: ” Eenvoud is alles”). ¬†Als je je ooit hebt afgevraagd wat dit betekent, dan moet je deze taart zeker proeven. Er zijn tegenwoordig zoveel ingewikkelde desserts, maar soms wil je gewoon iets heel simpel en toch verassend lekker. Voor dit recept heb je maar 1 kom nodig en 10 ingredi√ęnten. (Originele recept van¬†www.lovingitvegan.com.¬†Mijn dank is groot!)

Twee lagen vanille taart met vanille frosting, verse muntthee en een geweldige tv-show (of een boek) en je hebt de perfecte vrijdag avond beschreven ¬†(althans voor mij ūü§™).

Laat het mij vooral weten via Instagram of Facebook  met de hashtag #FitQueensFoodies  als je dit gemaakt hebt. (Dat hoop ik echt). Vind ik super leuk!

Prep time|Cook time|Total time|Servings                   

10 min            30 min        40  min.            6-8

Ingredients

Vanilla Cake

  • 1 and 3/4 cups spelt flour
  • 1 cup brown sugar
  • 1 tsp baking soda
  • 1/2 tsp Salt
  • 1 cup unsweetened almond milk
  • 2 tsp vanilla extract
  • 1/3 cup coconut oil (melted)
  • 1 Tbsp apple cider vinegar

Vanilla Frosting

  • 3 and 3/4 cups powdered sugar
  • 3 Tbsp vegan Butter
  • 4 Tbsp¬†unsweetened almond milk
  • 2 tsp vanilla extract

Instructions:

  • Cake: Preheat oven to 180¬įC
  • Add flour, sugar, baking soda and salt in a mixing bowl¬†and mix together
  • Add almond milk, vanilla, coconut oil and vinegar and whisk
  • Use 2 round cake tins (Around 15cm in diameter) and fit parchment paper to cover bottom and sides
  • Divide mixture evenly between cake tins
  • Bake for 30 minutes
  • When done let it cool down (If you’re not sure it’s done,¬†insert a toothpick into the center of the cake. If it comes out clean then it’s done)
  • Frosting: Add the frosting ingredients in a bowl and mix with an electric mixer. (Start with a low speed and then slowly increase speed until it’s creamy)
  • You can add more milk if your frosting is too thick. If it‚Äôs too thin, add more powdered sugar.
  • Add frosting to the top of one of the layers then add the second¬†layer on top and add more frosting until fully covered
  • Ready to eat! Enjoy!

 

Notes:

  • Store ¬†in an airtight container at room temperature. It will stay fluffy for about 3 days
  • I didn’t strore it in the fridge, so I don’t know if that will keep it fresh longer. If you do, make sure it’s in an airtight container

Voorbereiding|Kooktijd| Totale tijd|Porties              

10 min                     30 min           40 min.        6-8

Ingredi√ęnten

Vanille taart

  • 1 3/4 kopjes spelt bloem
  • 1 kopje bruine suiker
  • 1 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 kop ongezoete amandelmelk
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 1/3 kop kokosolie (gesmolten)
  • 1 eetlepel appelazijn

Vanille frosting

  • 3 3/4 kopjes poedersuiker
  • 3 eetlepels vegan boter
  • 4 eetlepels ongezoete amandelmelk
  • 2 theelepels vanille-extract

Instructies:

  • Taart: Verwarm oven voor op 180 ¬į C
  • Voeg bloem, suiker, bakpoeder en zout toe in een mengkom en meng het geheel
  • Voeg amandelmelk, vanille, kokosolie en azijn toe en meng
  • Gebruik 2 ronde taartvormen (ongeveer 15 cm in diameter) en plaats bakpapier om de bodem en zijkanten te bedekken
  • Verdeel het mengsel gelijkmatig over de taartvorm
  • Bak gedurende 30 minuten
  • Laat het afkoelen (als je niet zeker weet of het klaar is, steek een tandenstoker in het midden van de taart. Als het er “schoon” uitziet, dan is het klaar
  • Frosting: Voeg alle ingredi√ęnten in een kom en meng met een elektrische mixer. (Begin met een lage snelheid en dan langzaam toenemen totdat het mengsel romig is
  • Voeg meer melk toe als het te dik is. Als het te waterig is, voeg dan meer poedersuiker toe.
  • Bestrijk de frosting op een van de lagen. Plaats vervolgens de tweede laag erop en bestrijk volledig met frosting

 

Opmerkingen:

  • Je kan de taart het beste bewaren in een afgesloten bak op kamertemperatuur. Zo blijft het tot 3 dagen goed.
  • Ik heb het niet in de koelkast bewaard, dus ik weet niet of het zo langer vers blijft. Mocht je toch in de koelkast bewaren, vergeet dan niet in een afgesloten bak te bewaren.

Wat zijn kopjes? (Measuring Cups)

Cups zijn maateenheden die ze gebruiken in Engeland en Amerika, zoals wij gebruik maken van grammen, liters en alle afgeleiden daarvan. Wij wegen onze ingredi√ęnten af op een weegschaal en meten vocht met behulp van een maatbeker. Bij cups heb je geen weegschaal of maatbeker nodig. Het zijn tools waarmee je de ingredi√ęnten ‚Äėafmeet‚Äô. Ze lijken op kleine steelpannetjes in de maten 1 cup, 1/2 cup, 1/3 cup en 1/4 cup. Hiermee kan je dus veel sneller de gewenste hoeveelheden afmeten en hou je dus meer tijd over voor het bakken zelf.
¬†–
Deze zijn te koop in winkels zoals blokker, xenos, DOK  of online.

Related Posts

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: