j

Lorem ipsum dolor amet, consect adipiscing elit, diam nonummy.

Follow Us

Hey beautiful queen.

Join our online newsletter and get the tastiest recipes, latest news, product notifications, and exclusive promotions conveniently in your inbox. (No spam here. A mail once or twice a month will do)

  Search

  Moederdag en niet vanzelf zwanger. Hoe ga je ermee om?
    -  Mommy and Baby   -  Moederdag en niet vanzelf zwanger. Hoe ga je ermee om?
  moederdag en niet vanzelf zwanger

  Moederdag en niet vanzelf zwanger. Hoe ga je ermee om?

  Moederdag. Een dag die in het teken staat van de moeder. Een dag waarop alle moeders worden geeerd. Kinderen en vaders staan voor een dag op en doen de was. Ze maken ontbijt en geven een cadeau. Een dag waar winkeliers al maanden van tevoren brainstormen over de invulling en de tv-reclames al vroeg van zich laten horen. De leerkrachten schrijven samen met de kinderen gedichtjes en de cadeautjes worden in elkaar geknutseld. Alles voor die ene dag. Moederdag. Een dag die in teken staat van de moeder.

  Maar hoe zit het met de vrouwen die zich nog geen moeder mogen noemen? De wensmama’s die soms wel jaren in een vruchtbaarheidsbehandeling zitten en nog geen kindje hebben. Die vrouwen worden in de weken voor Moederdag geconfronteerd met het feit dat die dag niet voor hen bestemd is. Geen trappelende voetjes in de keuken die een ontbijtje maakt samen met papa en niet meer kan wachten totdat mama het zelfgemaakte cadeautje krijgt. Geen bosje bloemen van papa en een kus omdat hij zo blij met haar is. Ja misschien wel op een andere dag. Maar juist op Moederdag doet het pijn dat het niet gebeurt. Misschien ben jij wel een van die vrouwen die niet vanzelf zwanger kan raken en lees je dit. Ik wil dat je weet dat ik dit schrijf om je te laten weten dat je niet alleen bent. Ik zie je, ik hoor je, ik voel je. In dit stuk geef ik je praktische tips die je kunt gebruiken om de dag te laten voor wat het is en voor jezelf te kiezen.

  3 Tips om minder geconfronteerd te worden met Moederdag.

  Ik kan me heel goed voorstellen dat je op deze dag het liefst onder de dekens in bed blijft liggen om er vervolgens op maandag weer uit te komen. Yes, die verschrikkelijke dag is voorbij en je hebt er niks van meegekregen. Een beetje als een slechte droom die je de volgende dag niet meer na kan vertellen. Dat kan natuurlijk. En als het goed voelt om dat te doen dan moet je dat ook zeker toelaten. Maar het kan ook anders. Bescherm jezelf van te voren en stel je grenzen. Hoe? Ik geef je 3 tips:

  Tip #1: Ga een paar dagen offline:]

  Iedereen zal aandacht besteden aan moederdag op social media. Het zien van foto’s, lieve boodschappen of filmpjes kan enorm triggerend zijn. Door afstand te nemen kun je je vooral op jezelf focussen.

  Tip #2: Geef je grenzen aan bij familie en vrienden

  Laat van tevoren weten wat deze dag voor jou betekend. Geef aan of je het fijn vindt om wel of juist geen berichten te ontvangen op de desbetreffende dag. Ook een lief bericht kan ervoor zorgen dat je geconfronteerd word met het feit dat je nog geen moeder bent. #kiesvoorjezelf

  Tip #3: Ga erop uit!

  Ga alleen, samen met je partner, met vriendinnen of met gelijkgestemde vrouwen een dagje weg. Een sauna, een wandeling in het bos of op het strand, even fitnessen, of een mini roadtrip langs verschillende dorpjes op het platteland. #ommaarietstenoemen ;).

  moederdag en niet vanzelf zwanger

  Taking care of you.

  Een van de belangrijkste dingen die ik de afgelopen jaren op mijn lijstje heb gezet om aan te werken is selfcare. Goed voor jezelf zorgen is key als je een vruchtbaarheidsbehandeling ondergaat. De rollercoaster waar je in komt schiet je van emotie naar behandeling naar onderzoek en weer terug naar emoties. Je komt het allemaal tegen en je weet niet wanneer het stopt. Dus ja, geeft deze dag je stress? Dan denk ik dat het tijd is om die Moederdag achter je te laten en de dag zo in te richten dat het in teken staat van jezelf! Wist je dat je juist nu ook de verbinding aan kunt gaan met andere vrouwen? Gelijkgestemde vrouwen die net als jij niet aan Moederdag willen denken. Organisaties die jou helpen om voor jezelf te kiezen en de dag zo in te richten zodat jij ook een fijne dag hebt. Want daar heb jij immers ook recht op:

  06-05-2022 Othersday Retreat Locatie: buitenplaats de hoorneboeg Hliversum

  08-05-2022 Gratis moederdagwandeling voor vrouwen met een (nog) onvervulde kinderwens Locatie: Scheveningen

  08-05-2022Moedig Dag (voor kanjers zonder kinderen) Locatie: Breda

  Liefs,

  Daphne

  Support a queen

  @fitforivf.nl

  www.fitforivf.nl

  Niet Vanzelf Zwanger Podcast

  Hello! I'm Daphne Matthew. I'm 38 years old and I live in Amsterdam. I'm on a mission to break the silence about fertility issues. Everything I do is with one goal in mind: to make you realize you are not alone.

  Leave a Comment

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.