Ammunitiehaven 351, 2511XL, The Hague. The Netherlands
+31610429148

Let’s create magic today Queens! Today on the menu Mango-Turmeric-Passion Fruit Cheesecake. If you thought our cheesecake was delicious, consider this one the 2.0 version.

This is a creamy, no bake, cheesecake that you’ll fall in love with. Adding turmeric, makes this cheesecake both great for you and incredibly delicious. This dessert is a delicious reminder that spring is here and summer is on its way. So let’s eat, lick plate, grab another slice and repeat. 😀

I really hope you enjoy this recipe. If you do make this cheesecake, don’t forget to tag me on Instagram or Facebook and use the hashtag #FitQueensFoodies. I’d love seeing your take on my recipes.

Het is tijd voor een nieuw recept Queens! Vandaag op ons menu: Mango-Kurkuma-Passievrucht Cheesecake. Als je onze eerste cheesecake lekker vond, wacht maar tot je deze proeft.

De crème laag van de cashewnoten is zacht en romig van smaak en de structuur van een cheesecake is heel dicht benaderd. Dit allemaal zonder in de oven te zetten. Het toevoegen van kurkuma, maakt het ook een gezonde en heerlijke traktatie. Het heeft een echte zomerse frisse smaak die je zeker lekker gaat vinden.

Ik hoop echt dat je ervan geniet. Laat het mij vooral weten via Instagram of Facebook  met de hashtag #FitQueensFoodies  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Prep time|Cook time|Total time|Servings                   

30 min           6 hours           6h30m         6-8

CRUST

  • 1 cup pitted dates
  • 1 cup cashews

FILLING

  • 1 cup raw cashews, soaked in water overnight
  • 1/3 cup coconut oil, melted
  • 1/2 cup coconut milk (From a can)
  • 1/2 cup agave nectar (or honey if you are not vegan)
  • 1/2 tsp cinnamon powder
  • 1 tsp vanilla extract
  • Pinch of salt
  • 2 cups of fresh mango puree (Peel and pit 2 ripe big mangos and cut into pieces. In a blender purée mango until smooth. 1 cup will be used for filling and 1 cup as topping)
  • 1/2- 1 tsp  turmeric powder

TOPPING

  • Mango puree (1 cup)
  • Passion Fruit (around 3 small ones)

Instructions:

  • CRUST: Soak dates in hot water for 5 minutes.
  • Remove dates from water and dry them out using a kitchen towel
  • Blend dates and cashews in a food processor/blender and blend until a ‘dough’ like texture is formed.
  • Add dough to cake mold and press it down. Use your hand to press it down. It needs to be around 1 cm. Set in freezer for about 15 minutes to firm up.
  • FILLING: Remove cashews from water and dry them out using a kitchen towel.
  • Add cashews, coconut oil, coconut milk, agave nectar/honey, cinnamon powder, vanilla extract, pinch of salt, 1 cup of fresh mango puree and turmeric  in a blender and mix until smooth (about 3-4 minutes depending on your blender)
  • Remove crust from the freezer and add filling on top.
  • Freeze for 6 hours

There are two options for the topping.

Option 1 (As on pictures): This is the “all frozen” option. After removing cheesecake from the freezer, you can add the remaining 1 cup of fresh mango puree and freeze again for about 1 hour. Then you can add fresh passion fruit when serving.

Option 2: Instead of having a frozen topping, you can also drizzle fresh mango puree and passion fruit on top before each serving. This option will be softer than option 1.

Notes:

  • I personally liked the all frozen (option 1) better. The contrast of soft cheesecake and frozen mango topping is delicious. Both options are amazing though. Now you have an excuse to try both 😉 You’re welcome!
  • Keep your cheesecake in the freezer to store for up to 4 weeks.
  • It tastes great frozen or thawed for 5-10 minutes first.
  • Adapted from minimialistic baker
  • For the natural version check our other cheesecake recipe

Voorbereiding|Vriestijd| Totale tijd|Porties              

30 min                      6 uur              6u30m       6-8

Ingrediënten

TAARTBODEM

  • 1 kopje dadels (zonder pit)
  • 1 kopje rauwe cashewnoten

VULLING

  • 1  kopje rauwe cashewnoten (Laat de cashewnoten een nacht weken in water)
  • 1/3 kopje kokosolie, gesmolten
  • 1/2 kopje kokosmelk (uit blik)
  • 1/2 kopje agave nectar (of honing als je geen veganist bent)
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout
  • 2 kopjes verse mango puree (Schil de mango en snijd het vruchvlees rondom de pit er vanaf. Doe het vruchtvlees in een blender en maal fijn tot een puree. Gebruik 1 kopje voor de vulling en 1 kopje voor de topping)
  • 1/2- 1 theelepel kurkuma poeder.

TOPPING

  • 1 kopje verse mango puree
  • Verse passievrucht (Ongeveer 3 kleine)

Instructies:

  • TAARTBODEM: week de dadels in heet water voor 5 minuten.
  • Haal de dadels uit het water en droog ze uit met een theedoek
  • Blend de dadels en cashewnoten in een keukenmachine /blender en mix tot een ‘deegachtige’ textuur ontstaat.
  • Bekleed de bodem van de taartvorm met de ‘deeg’
  • Druk met een lepel/je hand zo goed mogelijk aan totdat de taartbodem ongeveer 1 cm hoog is.
  • Laat de taartbodem opstijven in de vriezer voor ongeveer 15 minuten
  • VULLING: haal de cashewnoten uit het water en droog ze uit met een theedoek.
  • Voeg cashewnoten, kokosolie, kokosmelk, agave nectar / honing, kaneelpoeder, vanille-extract, snufje zout, 1 kopje mango puree en kurkuma toe in een blender en mix tot een glad mengsel (afhankelijk van je blender duurt dit ongeveer 3-4 minuten)
  • Haal de taartbodem uit de vriezer en vul tot de bovenkant aan.
  • Vries voor 6 uurtjes

Er zijn twee opties voor de topping:

Optie 1 (zoals op de foto’s): Dit is de optie waar alles bevroren is. Nadat je de cheesecake uit de vriezer hebt gehaald, kan je de resterende kopje verse mango puree erop toevoegen en opnieuw invriezen (ongeveer 1 uur). Voeg verse passievrucht erop voor het serveren.

Optie 2: In plaats van een bevroren topping kan je ook ,per portie, niet bevroren mango puree en passievrucht toevoegen. Deze optie is zachter dan optie 1.

Opmerkingen:

  • Persoonlijk vond ik optie 1 toch lekkerder. Ik vind het contrast tussen zachte cheesecake en bevroren mango topping toch heel lekker. Allebei de opties zijn lekker hoor. Nu heb je een mooi excuus om allebei uit te proberen 😉 Graag gedaan!
  • Je kan het bevroren opeten of je kan het eerst 5-10 min laten ontdooien. Hoe dan ook heerlijk.
  • Tot 4 weken houdbaar in de vriezer
  • Aangepast uit “minimalistic baker”
  • Kijk ook onze andere cheesecake smaak

Wat zijn kopjes? (Measuring Cups)

Cups zijn maateenheden die ze gebruiken in Engeland en Amerika, zoals wij gebruik maken van grammen, liters en alle afgeleiden daarvan. Wij wegen onze ingrediënten af op een weegschaal en meten vocht met behulp van een maatbeker. Bij cups heb je geen weegschaal of maatbeker nodig. Het zijn tools waarmee je de ingrediënten ‘afmeet’. Ze lijken op kleine steelpannetjes in de maten 1 cup, 1/2 cup, 1/3 cup en 1/4 cup. Hiermee kan je dus veel sneller de gewenste hoeveelheden afmeten en hou je dus meer tijd over voor het bakken zelf.
 –
Deze zijn te koop in winkels zoals blokker, xenos, DOK  of online.

DID YOU KNOW / WIST JE DAT

Research has found that curcumin (a substance found in Turmeric) may be a powerful tool in the fight against obesity and its related symptoms. Curcumin reduces leptin resistance, lowers insulin resistance, reverses hyperglycemia, reduces inflammation, and activates fat burning gene signals.

 

Uit onderzoek bleek dat curcumine (een werkzame stof in kurkuma) een krachtig hulpmiddel kan zijn in de strijd tegen obesitas en de bijbehorende symptomen. Curcumine vermindert de leptine-resistentie, verlaagt de insulineresistentie, keert hyperglycemie terug, vermindert ontstekingen en activeert vetverbrandende gensignalen.

Related Posts

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: