Ammunitiehaven 351, 2511XL, The Hague. The Netherlands
+31610429148

Let’s create magic today Queens! On today’s menu: Lemon poppy seed muffins. They say when life gives you lemon, make lemonade. Well, I’d prefer to make these muffins. I’m not a fan of lemon in desserts, so I was a little sceptical at first. But these muffins are the definition of balance. Sweet but not too sweet and the lemon after-taste will leave you asking for more.

In every dessert I make, I try to incorporate ingredients that boosts the health factor. In this case I added poppy seeds. Poppy seeds will give your dessert a crunchy bite and, besides that, are very healthy as well. The tiny oil seeds, derived from the poppy plant, are full of nutritional value and have an earthy, nutty flavor.

Poppy seeds:

  1. Are a good source Of Dietary Fiber
  2. Are a good source of minerals
  3. Are a good source of B-complex vitamins
  4. Lowers “bad” cholesterol

Because they are so small, poppy seeds are not the handiest snack to eat on their own. They are, however, perfect to add to porridges,  smoothies, granola,  salad dressings and baked goods.

Definitely a recipe to try out!

Het is tijd voor een nieuw recept Queens! Vandaag op ons menu: Citroen muffins met maanzaad. Er is een gezegde in het Engels die zegt: When life gives you lemons, make lemonade. Letterlijk vertaald: Als het leven je citroenen geeft, maak je er limonade van. Ik maak liever deze overheerlijke muffins.

Normaal gesproken lust ik geen citroen in toetjes, dus was ik een beetje sceptisch in het begin. Maar deze muffins zijn de definitie van balans. Zoet maar niet te zoet en de citroen-smaak is heerlijk.

In elk toetje dat ik maak, probeer ik ingrediënten toe te voegen die extra gezond zijn. In dit geval heb ik maanzaad toegevoegd. Maanzaad geeft het een knapperige bite en bovendien zijn ze ook heel gezond. De minuscule oliezaden, afkomstig van de bolpapaver plant, zitten bomvol vitamines en hebben een nootachtige smaak.

Maanzaad:

  • Is een goede bron van voedingsvezels
  • Is een goede bron van mineralen
  • Is een goede bron van B-complex vitamines
  • Verlaagt het “slechte” cholesterol

Omdat ze zo klein zijn, zijn ze niet heel handig om los te eten. Ze zijn echter perfect om toe te voegen aan pappen, smoothies, granola, saladedressings en gebakken producten.

Absoluut een recept om uit te proberen!

Prep time|Cook time|Total time|Servings                   

10 min           15 min         25 min            12 big muffins/24 small muffins

Wet ingredients:

•       1 cup almond milk

•       3.5 tablespoons lemon juice

•       1/4 cup coconut oil (melted)

•       lemon zest from 2 lemons

Dry ingredients:

•       2 cups spelt flour

•       3/4 cup cane sugar

•       2 tablespoons poppy seeds

•       1 tablespoon baking powder

•       1/4 teaspoon salt

 Instructions:

  • Preheat oven to 190 °C and line muffin tin with baking cups
  • Mix all dry ingredients in one bowl and set aside
  • Then mix all wet ingredients in another bowl
  • Add wet ingredients to dry ingredients and mix until combined (don’t mix too much)
  • Add batter to baking cups (about 3/4 full)
  • Bake for 15 minutes. (You can insert a toothpick in the center of a muffin. If it comes out clean then it’s done)

Notes:

  • You can always add more lemon and/or cane sugar. It depends on your taste.
  • Adding more poppy seeds adds that extra crunchy bite.
  • They can stay fluffy for up to three days. Store in an airtight container.

Voorbereiding|Kooktijd| Totale tijd|Porties              

10 min                       15 min         25 min         12 grote/24 kleintjes

“Natte” ingrediënten:

  • 1 kopje amandelmelk
  • 3,5 eetlepels citroensap
  • 1/4 kop kokosolie (gesmolten)
  • citroenschil van 2 citroenen

“Droge” ingrediënten:

  • 2 kopjes speltbloem
  • 3/4 kop rietsuiker
  • 2 eetlepels maanzaad
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 190 ° C
  • Neem een muffin vorm en bekleed met muffin- of cupcakepapiertjes.
  • Meng alle droge ingrediënten in een kom en zet ze apart
  • Meng vervolgens alle natte ingrediënten in een andere kom
  • Voeg natte ingrediënten toe aan droge ingrediënten en mengen (niet te veel mengen)
  • Verdeel het beslag over de vormpjes (ongeveer 3/4 vol)
  • Bak gedurende 15 minuten. (Je kunt een tandenstoker in het midden van een muffin plaatsen. Als het er droog uitziet, is het klaar)

Opmerkingen:

  • Je kunt altijd meer citroen en/of rietsuiker toevoegen.
  • Je mag maanzaad toevoegen als je het extra knapperige wilt.
  • Bewaar in een afgesloten trommel buiten de koelkast

Wat zijn kopjes? (Measuring Cups)

Cups zijn maateenheden die ze gebruiken in Engeland en Amerika, zoals wij gebruik maken van grammen, liters en alle afgeleiden daarvan. Wij wegen onze ingrediënten af op een weegschaal en meten vocht met behulp van een maatbeker. Bij cups heb je geen weegschaal of maatbeker nodig. Het zijn tools waarmee je de ingrediënten ‘afmeet’. Ze lijken op kleine steelpannetjes in de maten 1 cup, 1/2 cup, 1/3 cup en 1/4 cup. Hiermee kan je dus veel sneller de gewenste hoeveelheden afmeten en hou je dus meer tijd over voor het bakken zelf.
 –
Deze zijn te koop in winkels zoals blokker, xenos, DOK  of online.

DID YOU KNOW / WIST JE DAT

Lemons are high in vitamin C?

Citroen/Limoen bevat veel vitamine C?

Related Posts

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: