Ammunitiehaven 351, 2511XL, The Hague. The Netherlands
+31610429148

Let’s create magic today Queens! Today on the menu we have a no-bake, vegan cheesecake. Cheesecake is a dessert that combines two of the best things in this world: Cheese and cake. Barely anyone can resist this. So it seems outrageous to suggest a vegan cheesecake. I understand your doubt, but this cheesecake, my oh my. This cheesecake made me speechless and that does not happen very often. It was so good and believe me, I don’t make claims like this without knowing for certain they are the truth.

Before you deem cheese-less cheesecake as something outrageous, try this recipe out. This recipe relies on coconut milk, cashews and dates for a sweet taste and creamy texture. This recipe is made with a variety of nutrient dense real, whole food ingredients. The crust is made with a mixture of nuts and dates which adds protein, fiber and nourishing fats. The fats from coconut milk is a type of fat known as Medium Chain Triglycerides which are generally easier for the body to digest and use as a source of energy.

This cheesecake is the definition of an healthy, good for your body, treat.

I really hope you enjoy it.

Het is tijd voor een nieuw recept Queens! Vandaag op ons menu: vegan cheesecake (vergelijkbaar met kwarktaart). Cheesecake is een dessert dat (room) kaas en taart combineert. Het is zo lekker dat bijna niemand dit kan weerstaan. Dus het lijkt bijna schandalig om een ​​veganistische cheesecake te suggereren. Ik begrijp dat je sceptisch bent, maar deze cheesecake is ongelooflijk lekker. Geloof me, als ik zeg dat het lekker is, dan is het echt zo. Ik neem eten heel serieus.

Probeer dit recept uit voordat je een mening vormt, je zal mij later dankbaar zijn. Dit recept wordt onder andere gemaakt met kokosmelk, cashewnoten en dadels die zorgen voor een zoete smaak en romige textuur. De korst is gemaakt met noten en dadels die eiwitten, vezels en goede vetten toevoegen. De vetten uit kokosmelk zijn een type vet dat bekend staat als middellangeketen vetzuren (MKZV; ook wel bekend onder hun Engelse afkortingen MCT (Medium Chain Triglycerides) of MCFA (Medium Chain Fatty Acids). Deze vetten worden gemakkelijk door de darmen geabsorbeerd en ook zijn ze een bron van energie.

Deze cheesecake is de definitie van een gezonde traktatie die heel goed voor je lichaam is.

Ik hoop echt dat je ervan geniet.

Prep time|Freeze time|Total time|Servings                   

30 min           6 hours           6h30m          4-6

CRUST

  • 1 cup pitted dates
  • 1 cup cashews

FILLING

  • 1 1/2 cups raw cashews, soaked in water overnight
  • 1/3 cup coconut oil, melted
  • 1/2 cup coconut milk
  • 1/2 cup agave nectar (or honey if you are not vegan)
  • 1 tsp cinnamon powder
  • 1 tsp vanilla extract
  • Pinch of salt

TOPPING

  • Frozen blackberries

Instructions:

  • CRUST: Soak dates in hot water for 5 minutes.
  • Remove dates from water and dry them out using a kitchen towel
  • Blend dates and cashews in a food processor/blender and blend until a ‘dough’ like texture is formed.
  • Add dough to cake mold and press it down. Use your hand to press it down. It needs to be around 1 cm. Set in freezer for about 15 minutes to firm up.
  • FILLING: Remove cashews from water and dry them out using a kitchen towel.
  • Add cashews, coconut oil, coconut milk, agave nectar/honey, cinnamon powder, vanilla extract and pinch of salt in a blender and mix until smooth.
  • Remove crust from the freezer and add filling on top.
  • Freeze for 6 hours.
  • Add frozen blackberries on top and enjoy

Notes:

  • Adapted from minimialistic baker
  • You can have it frozen (I liked it that way) or you can set them out for about 15 minutes to soften. Either way delicious.

Voorbereiding|Vriestijd| Totale tijd|Porties              

30 min                6 uur            6h30m          4-6

Ingredienten:

TAARTBODEM

  • 1 kopje dadels (zonder pit)
  • 1 kopje rauwe cashewnoten

VULLING

  • 1 1/2 kopjes rauwe cashewnoten (Laat de cashewnoten een nacht weken in water)
  • 1/3 kopje kokosolie, gesmolten
  • 1/2 kopje kokosmelk
  • 1/2 kopje agave nectar (of honing als je geen veganist bent)
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout

TOPPING

  • Bevroren bramen

Instructies:

  • TAARTBODEM: week de dadels in heet water voor 5 minuten.
  • Haal de dadels uit het water en droog ze uit met een theedoek
  • Blend de dadels en cashewnoten in een keukenmachine /blender en mix tot een ‘deegachtige’ textuur ontstaat.
  • Bekleed de bodem van de taartvorm met de ‘deeg’
  • Druk met een lepel/je hand zo goed mogelijk aan totdat de taartbodem ongeveer 1 cm hoog is.
  • Laat de taartbodem opstijven in de vriezer voor ongeveer 15 minuten
  • VULLING: haal de cashewnoten uit het water en droog ze uit met een theedoek.
  • Voeg cashewnoten, kokosolie, kokosmelk, agave nectar / honing, kaneelpoeder, vanille-extract en snufje zout toe in een blender en mix tot een glad mengsel.
  • Haal de taartbodem uit de vriezer en vul tot de bovenkant aan.
  • Vries voor 6 uurtjes
  • Voeg bevroren bramen toe en smullen maar

Opmerkingen:

  • Aangepast uit “minimalistic baker”
  • Je kan het bevroren opeten (heerlijk) of je kan het eerst 15 min laten ontdooien. Hoe dan ook heerlijk.

Wat zijn kopjes? (Measuring cups)

Cups zijn maateenheden die ze gebruiken in Engeland en Amerika, zoals wij gebruik maken van grammen, liters en alle afgeleiden daarvan. Wij wegen onze ingrediënten af op een weegschaal en meten vocht met behulp van een maatbeker. Bij cups heb je geen weegschaal of maatbeker nodig. Het zijn tools waarmee je de ingrediënten ‘afmeet’. Ze lijken op kleine steelpannetjes in de maten 1 cup, 1/2 cup, 1/3 cup en 1/4 cup. Hiermee kan je dus veel sneller de gewenste hoeveelheden afmeten en hou je dus meer tijd over voor het bakken zelf.
 –
Deze zijn te koop in winkels zoals blokker, xenos, DOK  of online.

DID YOU KNOW / WIST JE DAT

Although cashews are one of the lowest-fiber nuts, they are packed with vitamins, minerals and antioxidants. These include vitamins E, K, and B6, along with minerals like copper, phosphorus, zinc, magnesium, iron, and selenium, all of which are important for maintaining good bodily function.

Hoewel cashewnoten weinig vezels bevatten, zitten ze boordevol vitaminen, mineralen en antioxidanten. Onder andere vitamine E, K en B6, samen met mineralen zoals koper, fosfor, zink, magnesium, ijzer en selenium, die allemaal belangrijk zijn voor het behoud van een goede lichamelijke functie.

Related Posts

Comments (1)

Leave a comment

%d bloggers like this: